Welk scenario kies jij?

  • oktober 13, 2022

Er gaat iets vreselijk mis in je gezin. Je hebt geen idee waarom, maar er ontstaan ruzies thuis. Tussen de kinderen, tussen jou en je partner en tussen jou en de kinderen. Op je werk is het ook nog eens druk. Sterker nog, de werkdruk is hoger dan ooit. Hoe doen andere ouders dit, vraag je je af?! De ruzies thuis worden erger. Dan word je gebeld door school. Het gaat niet goed op school bij één van je kinderen en je moet voor de tweede keer dit schooljaar op gesprek komen. Je hebt het gevoel dat je grip verliest. Je vindt dat jullie echt hulp nodig thuis en besluit jullie aan te melden voor hulpverlening.

Scenario 1

Na je aanmelding hoor je dat Iris bij jullie thuis komt om kennis te maken en te onderzoeken wat nodig is. Iris kan alleen nog op maandagmiddag om 13.30 tot 14.30 uur.

Scenario 2

Na aanmelding krijg je de vraag wat voor type hulpverlener je zoekt. Wat voor karakter past bij jullie? En er wordt gevraagd: wanneer komt het jou het beste uit om de zorg te ontvangen? De telefonist vertelt dat ze twee heeft op basis van de situatie uit de aanmelding en de wensen voor type hulpverlener. Tineke is de eerste optie. De telefoniste omschrijft Tineke als een assertieve hulpverlener, die houdt van tuinieren. En er is nog Jan. Een initiatief nemende hulpverlener die houdt van sport. Je mag kiezen welke hulpverlener je thuis ontvangt. En je kiest voor Jan.

Stel jij bent degene die hulp vraagt. Wat voelt dan het prettigste?

Samen de zorg leuker maken?

De jeugdhulp verbeteren doen we samen. Ontdek hoe jij beter wordt in het werken met KLIK

Benieuwd hoe?