MATCH
Leuk al die hulpverleners. Maar ons doel is toch om overbodig worden? Dan is de hulp namelijk geslaagd. Maar ieder mens heeft wel een keer hulp nodig. Zelfs als het overwegend goed met je gaat. Aan wie vraag jij hulp als je het nodig hebt? Een vriend? Buurman? een familielid? Of misschien wel een collega? Misschien heb je ze allemaal wel in je netwerk zitten.
Wat nou als je (bijna) niemand hebt die je om hulp kan vragen?
Met MATCH koppelen we cliënten aan cliënten. MATCH is een onderdeel in onze applicatie, waarmee hulpverleners samen met hun cliënt op zoek gaan naar sociaal contact. Om bijvoorbeeld samen de hond uit te laten, te gaan sporten, te gamen. Of misschien zelfs informeel aan elkaars doelen te werken.
“Ik wil eigenlijk geen begeleider meer. Maar ik zoek gewoon iemand, die ongeveer net zo oud is als ik en ook autisme heeft. Dan kunnen we samen over onze problemen praten."
Rosanne - 18 jaar
We werken met veel jeugdigen, jongeren en volwassenen die een klein netwerk hebben. Ze hebben bijvoorbeeld weinig familie, ze vallen buiten de boot bij leeftijdsgenoten of vinden het spannend om sociale contacten aan te gaan. En het gebeurt meer dan eens dat al deze redenen bij één cliënt voorkomen. Als hulpverlener ben je betrokken bij veel meer cliënten met vergelijkbare uitdagingen. Denk vervolgens eens aan hoe veel mensen er in zorg zijn bij jouw organisatie. Stel je voor dat je deze mensen efficiënt aan elkaar MATCHT. Dat kan namelijk prima!
Een simpel voorbeeld:
Rosanne wil graag iemand ontmoeten met autisme. Ze wil graag ervaringen uitwisselen en samen praten over hun uitdagingen. Wie ook zorg kreeg van de organisatie was Rick. Hij was op zoek naar een sportmaatje vanwege overgewicht. Door MATCH vonden deze jongeren elkaar. Eén van de twee vond de ontmoeting heel spannend en kwam door de corona maatregelen nog moeilijk de deur uit. Onder begeleiding ontmoetten ze elkaar een paar keer. Inmiddels spreken de twee wekelijks met elkaar af. Rosanne is succesvol uit zorg gegaan en Rick tennist er heel wat vanaf.
Ben je benieuwd hoe het werkt? Vraag een demo aan!
Samen de zorg leuker maken?
De jeugdhulp verbeteren doen we samen. Ontdek hoe jij beter wordt in het werken met KLIK door met één van onze experts in gesprek te gaan.