Trainingen

Wil jij groeien in werken vanuit de relatie? Ontdek de mogelijkheden in onderstaande trainingen.

Lees meer

MASTERCLASS 'Hoe jij morgen de jeugdhulp permanent verbetert'

Ontdek in onze masterclass hoe jij de jeugdhulp permanent verandert. Deze masterclass is voor alle jeugdhulpverleners die impact willen maken. En het leuke is? Het is GRATIS. Want met code zwart in de jeugdzorg én één op de acht kinderen met jeugdhulp, moet ook jij écht wat doen om het tij te keren. Je ontdekt met drie tips hoe jij morgen al impact maakt bij jouw cliënten.

Waar, wanneer en hoe lang?

De masterclass volg je online en duurt ongeveer anderhalf uur. Zoek een moment uit die bij jou past. Want je kan ‘m onder werktijd volgen, buiten werktijd en op alle dagen van de week. Check onze agenda voor de geplande masterclasses

Sneak peek!

Eén ding is zeker: jongeren en gezinnen hebben een hoop feedback op wat we als hulpverleners beter moeten doen. Wat werkt nou echt in de hulpverlening? Wat is de impact van de evidence based methode die jij wekelijks gebruikt? En wat is de impact van jouzelf op het resultaat? Ontdek drie manieren hoe je dit doet.

Kosten en SKJ punten

De masterclass is GRATIS. Het is namelijk onze maatschappelijke verplichting om het beter te doen in de jeugdhulp. Maak je impact met ons? Samen bereiken we meer. SKJ accreditatie vragen we aan.

ONLINE MODULE - 'Aansluiten bij jeugdigen en gezinnen in tekst en taal'

Sluit jij in tekst en taal aan bij jouw jeugdigen en gezinnen? Grote kans van niet! Wist jij namelijk dat 60% van de Nederlanders functioneert op maximaal jeugdjournaal niveau? Schrijf je verslagen daarom anno 2023. Ook jeugdigen en gezinnen hebben liever dat we begrijpelijk zijn in tekst en taal. Weg met al die vaktermen, ouderwetse woorden en zes keer een zin opnieuw lezen. Tegelijkertijd verslagen, mails en rapportages schrijven met minimale moeite? Ja, graag! Want je werd vast geen hulpverlener om een halve dag aan een verslag te werken. Administratie is vaak een vervelende verplichte klus. Voor jou als hulpverlener is het veel relaxter als dit sneller en makkelijker wordt, toch? Bovendien hou je meer tijd over voor de inhoud. En dat geeft écht voldoening.

Voor wie, waar, wanneer en hoe lang

Waar en wanneer je maar wil ga jij online met jouw taal aan de slag. Het duurt ongeveer anderhalf uur. Deze module is voor iedereen die tekst en taal gebruikt richting jongere en gezinnen. En voor iedereen die tekst en taal gebruikt naar hulpverleners. En deze training is zéker ook voor beleidsmakers, kwaliteitsmedewerkers én bestuurders. Want weet je nog? 60% (!!) van de Nederlanders begrijpt maximaal jeugdjournaal niveau. Dus dat is echt niet alleen die lichtverstandelijk beperkte ouder of jeugdige in jouw caseload.

Sneak peek!

Het werd al even genoemd: tekst en taal anno 2023. Jouw mails, verslagen en rapportages moeten de jeugdige ondersteunen. En de kans is 99% dat ze dat niet doen. In de moderne hulpverlening schrijven we namelijk gewoon in spreektaal.

Kosten en SKJ punten

€47 euro. SKJ accreditatie vragen we aan.

ONLINE TRAINING - Hoe jij morgen al maximaal vanuit de relatie werkt

Uit onderzoek blijkt dat wij (hulpverleners) de relatie met de jeugdigen en gezinnen vaak overschatten. Oftewel: we denken dat we een goede relatie hebben met de jeugdige, maar hebben dat eigenlijk niet echt. Ga er vanuit dat dit bij jou ook het geval is. Dat doe je niet expres, maar zo werkt het gewoon. En dat is zonde! Want als de jeugdige én jij de relatie als sterk ervaren, heb je 8 keer zo veel kans op succes!

Voor wie, waar, wanneer en hoe lang

De training duurt één dagdeel. En is voor iedereen die werkzaam is in de jeugdhulpverlening. Hij is geschikt voor uitvoerende hulpverleners, beleidsmakers, kwaliteitsmedewerkers én bestuurders. We leren anno 2023. Dat betekent dat we online aan de slag gaan met een club mensen uit het hele land. Hoe leuk? Actuele trainingsdata vind je in onze agenda.

Sneak peek!

Hoe werk je in jouw zorgtrajecten actief aan de relatie met je jeugdigen? We gaan samen een dagdeel leren en inspireren, want dit is geen luister training. Ik herhaal: dit is geen luister training. We gaan áctief met elkaar aan de slag. Aan het einde van de training heb jij een eigen plan, waarmee jij morgen al maximaal vanuit de relatie werkt.

Kosten en SKJ punten

€247 euro. SKJ accreditatie vragen we aan.

INHOUSE TWEEDAAGSE - Impactmakers vaardigheden cursus

Hulpverleners zijn hun eigen instrument. En piano kun je ook niet in één dag leren spelen. De grootste voorspellers voor succes in de hulpverlening gaan over vaardigheden die de hulpverlener bezit. Dus niet de methodiek die jij kiest. Jij bent dus écht je eigen instrument. Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten volg je een praktische training. Hierin train jij persoonlijke en professionele vaardigheden en word je hulpverlener van de toekomst. Anno 2023.

Voor wie, waar, wanneer en hoe lang

De training duurt twee dagen. En is voor iedereen die werkzaam is in de jeugdhulpverlening.

Sneak peek!

In deze cursus leer je welke vaardigheden jij nodig hebt in moderne hulpverlening. De eerste dag gaat over jou. Want weet je nog? Jij bent je eigen instrument. Maar ben je een gitaar, een piano of misschien wel een drumstel? Verder leer je mindful luisteren. Je leert de kracht van de eerste indruk. En wat sterke samenwerkingsrelaties zijn. Ook leer je in dag één hoe je in gesprek gaat over de samenwerkingsrelatie. Je leert welke positieve bekrachtigingen nou écht raken. En hoe ook JIJ meer plezier ervaart in een zorgtraject. In de tweede dag gaan we jouw analyse vaardigheden trainen. We hebben allemaal wel eens dat een casus ‘niet lekker loopt’. Of het suddert. De jeugdige haalt de doelen een beetje, maar nooit naar volle tevredenheid. Hoe kan dat? Of die ene andere betrokken hulpverlener. Die echt op een héél ander spoor zit dan jij? De samenwerking kost moeite. Hoe kan dat?

Kosten en SKJ punten

€447 euro. SKJ accreditatie vragen we aan.

Samen de zorg leuker maken?

De jeugdhulp verbeteren doen we samen. Ontdek hoe jij beter wordt in het werken met KLIK

Benieuwd hoe?